ROC Mondriaan biedt opleidingen aan op mbo-niveau. In de sectoren Zorg en Welzijn zijn er twee verschillende leerwegen: BOL & BBL. Bij de BOL ga je vijf dagen per week naar school en leer je in de praktijk tijdens je stages. Bij de BBL ga je één dag per week naar school. Daarnaast heb je een baan bij een erkend leerbedrijf. ROC Mondriaan heeft intensieve contacten met de regionale werkgevers in Zorg en Welzijn. Met elkaar werken we continue aan vernieuwing en innovatie. ROC Mondriaan biedt de opleidingen in Zorg en Welzijn aan in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk. We zien je graag in één van onze opleidingen!

Contact informatie

Hoofdlocatie
Leeghwaterplein 72
2521 DB, Den Haag
T: 088-6663300

Opleidingen ROC Mondriaan

MBO verpleegkundige

De Mbo-Verpleegkundige werkt met mensen die door ziekte, ouderdom of een beperking specialistische hulp of verzorging nodig hebben. De begeleiding varieert per zorgvrager. Je kan te maken krijgen met situaties waarbij de (psychische) gezondheidstoestand van de zorgvrager snel wisselt. Het gaat dan om situaties waarbij intensieve behandeling, therapie of medicatie wordt toegepast. Je werkt zelfstandig en je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen van zorgplannen.

Verzorgende IG

Als Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) help je mensen met verschillende zorgvragen. Dat kunnen zijn ouderen, gehandicapten, mensen met een chronische ziekte en/of psychiatrische problemen. Je kijkt naar de individuele behoeften, wensen en mogelijkheden van de zorgvrager. Op basis daarvan stel je een zorgplan op. Je biedt ondersteuning bij de persoonlijke verzorging, zoals het wassen en binnenkrijgen van voldoende vocht en eten. Je helpt in het huishouden en je stimuleert een zorgvrager zo zelfredzaam mogelijk te leven. Je geeft voorlichting en advies over bijvoorbeeld een gezonde leefstijl, veiligheid in huis en hoe je hulpmiddelen kan gebruiken.

Helpende

Wil jij graag met mensen werken? Mensen die dat nodig hebben ondersteunen en begeleiden zodat ze zo lang mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen? Dan is de opleiding Dienstverlening, helpende zorg en welzijn iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je alles over het bieden van persoonlijke zorg aan kinderen, volwassenen die wat extra hulp nodig hebben, mensen met een handicap of ouderen in een verpleeg- of verzorgingstehuis. Na deze opleiding kun je gaan werken als Helpende of verder studeren op mbo 3 niveau.

Zorghulp

In de sector zorg en welzijn werkt de assistent dienstverlening en zorg of Zorghulp in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, kleinschalige woonvormen, instellingen voor gehandicapten of in een ziekenhuis.